Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bluescreen po wyłączeniu komputera.

jasieeks™

Pytanie

Opublikowano

Mam problem, wczoraj wyłączałem "zbędne" rzeczy z procesów i wyłączyłem coś co mi zabrało dźwięk.

Mógłby ktoś powiedzieć jak nazywa się plik w procesach od karty dźwiękowej/dźwięku?

Po tym niedługo rozładował mi się laptop i wyłączyłem go. Gdy włączałem wziąłem "uruchom normalnie" i mam bluescreen za każdym razem. Naprawa systemu nic nie dała, nie mogę cofnąć systemu bo nie mam punktów do cofania. Awaryjny działa normalnie. Co zrobić? 

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem to samo. Pomógł jedynie format.. Ale z tego co tam czytałem to niby jakiś wirus siadł Ci na plikach ( czy coś ) od rozruchu.. Są tam jakieś komendy w BIOSie którymi można się bawić ale nie próbowałem.

On wyraźnie napisał że coś grzebał i zepsuł.

Jak masz to pole do wpisania to wpisz tam "msconfig" i zrób to co napisałem na początku.

Opublikowano

No jak włączysz komputer to w pasku wyszukiwania lub w uruchom bo nie pamiętam jak to jest w Windows Vista ustaw tak jak ci podałem.

@MatrixXHardcore nie mam nic takiego, jak włączę uruchom to mam tylko pole do wpisania.

Opublikowano

Miałem to samo. Pomógł jedynie format.. Ale z tego co tam czytałem to niby jakiś wirus siadł Ci na plikach ( czy coś ) od rozruchu.. Są tam jakieś komendy w BIOSie którymi można się bawić ale nie próbowałem.

Opublikowano

Masz Windows 7 to u ciebie tak to będzie wyglądać:

wejdź w start i w pasku wyszukiwania ustaw tak:

"ROZRUCH"

-Bezpieczny rozruch = wyłączony

-Wszystko w rozruch ma być wyłączone oprócz tego co teraz podam

Kliknij na pierwsze (Windows 7...) *opcje zaawansowane*

Liczba procesorów : maksymalna (w zależności ile masz jak masz 2 to 2 powinno być)

Maksymalna pamięć : maksymalna (masz 3GB więc 3x1024=3072mb)

Globalne ustawienia mają być nie do edytowania.

Nazwa obiektu docelowego USB ma być pusta.

Opublikowano

Masz Windows 7 to u ciebie tak to będzie wyglądać:

wejdź w start i w pasku wyszukiwania ustaw tak:

"ROZRUCH"

-Bezpieczny rozruch = wyłączony

-Wszystko w rozruch ma być wyłączone oprócz tego co teraz podam

Kliknij na pierwsze (Windows 7...) *opcje zaawansowane*

Liczba procesorów : maksymalna (w zależności ile masz jak masz 2 to 2 powinno być)

Maksymalna pamięć : maksymalna (masz 3GB więc 3x1024=3072mb)

Globalne ustawienia mają być nie do edytowania.

Nazwa obiektu docelowego USB ma być pusta.

@MatrixXHardcore

mam viste ale będę strał się szukać tego co mi podałeś 

Opublikowano

formatu zrobić nie mogę bo to laptop mamy i jest tutaj 200 gb jej rzeczy jakieś zdjęcia itp. ...

Opublikowano

Jeżeli to oryginalny system to powinien mieć, jak każdy laptop ma (ale tylko w oryginale) kopię systemu. W trybie awaryjnym otwórz pasek start i wpisz kreator. Jeżeli to oryginał system to powinien na tej liście pokazać się kreator instalacji systemu czy coś w tym rodzaju (nie przywracanie systemu). Najpierw powiedz czy coś takiego jak masz a jak nie o podaj wszystkie programy jakie ci wyskoczą.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...